2020-11-29 08:39

ALERTĂ ANPC. Un GEL dezinfectant periculos pentru sănătate s-ar afla la vânzare în România

 |  14:33
ALERTĂ ANPC. Un GEL dezinfectant periculos pentru sănătate s-ar afla la vânzare în România

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a primită o alertă despre un gel dezinfectant neconform, produs în Turcia, care ar conţine metanol în concentraţie de peste 11%, extrem de periculos pentru piele și mai ales dacă intră în contact cu ochii. ANPC va verifica să vadă unde se regăsește acest gel pe piaţa românească.

“Există un site al Uniunii Europene şi există un raport săptămânal. În rapoartele săptămânale, mai ales în ultima perioadă există foarte multe alerte în ceea ce priveşte măştile faciale, fie că vorbim de măştile de protecţie sau măştile medicale sau orice alt tip de măşti şi în ultima perioadă statele membre au anunţat celelelate state membre cu privire la alte produse care au fost considerate neconforme şi gelul respectiv face parte din aceeaşi categorie. În urma acestui call al Danemarcei noi ne vom sesiza şi vom face verificări în teren pentru a vedea dacă pe piaţa românească au intrat aceste loturi de produse şi dacă au intrat cât din ele s-au vândut şi cât din ele reprezintă şi ce pericol reprezintă”, a declarat directorul general al ANPC, Paul Anghel.

La rândul său, vicepreşedintele ANPC, Valentina Veronica Mitran Piticu, a declarat că alerta respectivă a fost primită din Danemarca. 

“Gelul e venit prin sistemul de alertă rapidă al Comisiei Europene – RAPEX şi este pus ca alertă de Danemarca. Produsul respectiv este cu origine Turcia. O să-l verificăm pe piaţă, noi încă nu l-am găsit. E pus doar pe alertă, ştim de existenţa lui. S-ar putea să existe, dar trebuie să-l găsim efectiv, cu tematică de control, plecat efectiv pe teren şi văzut unde el există. El abia a fost primit pe alertă”, a afirmat ea.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE