2022-08-14 09:08

ALERTĂ. Transmitere comunitară susțintă a variantei Delta într-un municipiu şi în comunele învecinate

 |  15:28
ALERTĂ. Transmitere comunitară susțintă a variantei Delta într-un municipiu şi în comunele învecinate

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunță că un număr de 57 de cazuri de îmbolnăvire cu varianta Delta a coronavirusului au fost înregistrate până pe 27 iunie, precizând că există evidenţe de transmitere comunitară susţinută a variantei Delta în municipiul Piteşti şi în comune învecinate.

Au fost confirmate 1711 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: Alpha -1621, Beta - 11, Gamma - 22, Delta - 57. Varianta Delta a fost identificată în 12 judeţe şi în Capitală.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP-CNSCBT 31 de decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: Alpha - 27 , Beta - 0, Gamma - 3, Delta - 1.

Conform INSP, până în prezent a fost înregistrat un deces cu varianta Delta: persoana de sex feminin, în vârstă de 72 de ani, din jud.Argeş, având condiţii medicale pre-existente şi nevaccinată anti-SARS-CoV-2 şi în acest moment nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta.

În schimb, există evidenţe de transmitere comunitară susţinută în municipiul Piteşti şi în comune învecinate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE