2020-09-27 21:54

ALERTĂ. Șapte ELEVI au fost confirmați cu COVID după prima zi de ȘCOALĂ

 |  17:08
ALERTĂ. Șapte ELEVI au fost confirmați cu COVID după prima zi de ȘCOALĂ

Șapte elevi ai Colegiului Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Unitatea școlară se vede să treacă din scenariu verde în scenariul roşu, și asta după doar prima zi de şcoală. Situația poate deveni alarmantă deoarece se aşteaptă rezultate celorlalte teste recoltate de la ceilalţi elevi.

"Privind situaţia de la Colegiul Naţional Militar Dimitrie Cantemir Breaza, acolo unde cinci elevi (patru de la clase de a IX-a şi unul de la o clasă a XII-a) au fost confirmaţi cu noul coronavirus (...) precizăm că alţi doi elevi (de la clase de a XI-a) au fost, de asemenea, testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. Aceştia vor fi evaluaţi de un medic pediatru de la Spitalul Municipal Câmpina, iar în funcţie de starea de sănătate vor fi izolaţi în spital sau în internatul Colegiului Militar, separat de ceilalţi colegi”, anunță Prefectura Prahova.

 Începând de luni după-amiază unitatea şcolară cu profil militar, care începuse cursurile cu elevii în bănci, a trecut direct la scenariul roşu, toate cursurile fiind susţinute online.

Patru dintre primii cinci elevi diagnosticaţi cu COVID-19 se află în izolatorul şcolii, în condiţiile în care unitatea de învăţământ dispune de izolator şi de cabinet medical cu medic. Al cincilea elev dintre primii infectaţi se află în izolare la domiciliu. Tot în autoizolare mai sunt alţi trei elevi din clasele a IX-a şi a X-a, scrie News.ro. Elevii confirmaţi ca infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, precum şi contacţii acestora, aflaţi în carantină, au acces la cursuri în format online.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


Autocar