2021-06-17 19:28

Alertă pentru românii din Marea Britanie. Boris Johnson avertizează: Am putea impune noi restricții

 |  16:00
Alertă pentru românii din Marea Britanie. Boris Johnson avertizează: Am putea impune noi restricții

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat duminică, la emisiunea „The Andrew Marr Show” de la BBC, că părinţii ar trebui să îşi trimită copii din ciclul primar la cursuri luni şi nu a exclus că este posibil ca, în săptămânile următoare, să fie impuse noi restricţii în Anglia.

El a precizat că închiderea unităţilor de învăţământ din Londra şi din sud-estul Angliei drept „excepţională”, din cauza variantei de coronavirus care se răspândeşte mai rapid, informează News.ro.

„Şcolile sunt sigure - este foarte, foarte important să subliniez asta. Riscul la care sunt expuşi copiii este foarte, foarte scăzut”, a mai spus el.

Întrebat dacă oamenii de ştiinţă au dat un verdict în cazul controlării noii variante a coronavirusului dacă şcolile rămân deschise, prim-ministrul a spus că dovezile nu sunt clare. El a subliniat că mai mulţi experţi în sănătate publică au arătat că tinerii ar avea mai mult de suferit dacă şcolile rămân închise.

Johnson a adăugat că impactul nivelului 4 de restricţii aplicat în Anglia este încă neclar.

„Prioritatea trebuie să fie educaţia copiilor”. Johnson a mai afirmat că testarea în masă a lor, în mod regulat, ar putea avea un impact „uriaş” pentru menţinerea şcolilor deschise.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a publicat duminică un mesaj pe Twitter în care a prezentat pe scurt situaţia campaniei de imunizare şi şi-a exprimat optimismul legat de finalul epidemiei.

Hancock a spus că până în prezent 1 milion de oameni au fost vaccinaţi în Regatul Unit, iar de luni va începe campania de imunizare cu serul dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca.

„Finalul este la orizont”, a adăugat el.

Sir Mark Walport, fost consilier ştiinţific al Guvernului şi membru al Grupului de Consiliere Ştiinţifică pentru urgenţe (SAGE), a declarat în aceeaşi emisiune a lui Andrew Marr că menţinerea măsurilor de distanţare fizică este singura modalitate de a controla semnificativ virusul.

El a precizat că grupurile sociale cele mai vulnerabile trebuie protejate şi că Marea Britanie trebuie „să plaseze vaccinul cât mai repede cu putinţă”.

Expertul a mai spus că democraţiile vestice au întâmpinat greutăţi în controlarea virusului faţă de regimurile autoritare şi a adăugat că nivelul patru de restricţii în vigoare în multe zone din UK este necesar, dar că „este destul de clar că vom avea nevoie de mai multe măsuri”.

Johnson a spus, la rândul său, că nu poate exclude posibilitatea de extindere a restricţiilor în Anglia: „Este posibil să fim nevoiţi să luăm, în săptămânile următoare, măsuri care vor fi mai restrictive. Situaţia este gravă”.

Prim-ministrul a declarat că Marea Britanie ar fi putut sta un an în carantină pentru a eradica virusul, dar asta ar fi afectat „colosal”  economia şi sănătatea mintală a oamenilor.

Începând de luni, a precizat Johnson, aproximativ 540.000 de doze din vaccinul Oxford vor fi în centrele de administrare şi „alte milioane” de doze din vaccinul Pfizer.

„Vom vaccina zeci de milioane de oameni pe parcursul următoarelor trei luni”, a completat el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE