2022-01-28 04:36

Alertă meteo: Cod galben de ninsori abundente în 14 județe

 |  11:49
Alertă meteo: Cod galben de ninsori abundente în 14 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ, valabil în intervalul 8 ianuarie, ora 12:00 – 9 ianuarie, ora 04:00.

În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Județele vizate sunt Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

ANM a mai emis o avertizare valabilă pentru intervalul 8 ianuarie, ora 10:00 – 9 ianuarie, ora 10:00, vizând precipitații în general moderate cantitativ.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15...25 l/mp.

Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, exceptând Câmpia Română și Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala și ninsori și lapoviță.

În următoarele zile și pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE