2022-08-14 10:27

ALERTĂ. Alte două cazuri de infecţie cu tulpină SARS-CoV-2 mult mai contagioasă

 |  14:59
ALERTĂ. Alte două cazuri de infecţie cu tulpină SARS-CoV-2 mult mai contagioasă

Alte două cazuri de infecţie cu tulpină SARS-CoV-2 cu transmisibilitate crescută au fost descoperite la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş". Astfel, Ministerul Sănătăţii a recomandat, vineri, Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare a restricţiilor.

Ambele cazuri sunt din Bucureşti, însă niciuna dintre cele două persoane nu a călătorit în afara ţării, potrivit Agerpres.

"Pacienţii sunt în stare generală bună, se află izolaţi la domiciliu şi sunt supravegheaţi de medicul de familie conform metodologiei în vigoare. În prezent, şi alte teste de secvenţializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI "Matei Balş", cu rezultate în curs. (...) Având în vedere apariţia noii tulpini în Bucureşti, Ministerul Sănătăţii a recomandat astăzi Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare", afirmă aceeaşi sursă.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii. "Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania naţională de vaccinare, măsurile de protecţie rămân la fel de importante: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea zonelor aglomerate, distanţarea socială şi igiena mâinilor", subliniază Ministerul Sănătăţii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE