2020-10-28 13:14

ACCIDENT GROAZNIC de FLORII: un autocar plin cu turiști s-a răsturnat la Salina Slănic Prahova

 |  14:31
ACCIDENT GROAZNIC de FLORII: un autocar plin cu turiști s-a răsturnat la Salina Slănic Prahova

Un microbuz în care se aflau 19 persoane, cetăţeni străini, s-a răsturnat, duminică, în timp ce se îndrepta către intrarea în Salina Slănic, aflată la 207 metri sub pământ. Opt ambulanţe SAJ, dintre care două cu medic, dar şi echipaje ISU s-au deplasat la locul accidentului, dar nu se ştie câte persoane au fost rănite, anunță News.ro.

”Au fost evacuate 22 persoane, dintre care 8 copii. În acest moment are loc evaluarea medicala a persoanelor si triajul acestora, pentru acordarea primului ajutor si transportul la spital”, au precizat reprezentanţii IGSU pentru News.ro.

La rândul său, directorul salinei, Anghel Belea, a precizat că victimele au fost scoase la suprafaţă, iar ieşirea turiştilor din Salina Slănic nu este afectată, microbuzele circulând către suprafaţă. 

Un microbuz cu cetăţeni străini s-a răsturnat, duminică, în timp ce se îndrepta către intrarea în Salina Slănic, aflată la 207 metri sub pământ.

La faţa locului au fost trimise opt autospeciale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova, dar şi o autospeciala de stingere, doua autospeciale de descarcerare, doua echipaje de prima ajutor SMURD şi o autospeciala pentru transport personal şi victime multiple.

Deocamdată, nu se cunoaşte câte persoane au fost rănite şi care este starea acestora.

Liftul care cobora vizitatorii în mină s-a defectat în anul 2014, după ce s-a prăbuşit din cauza supraîncărcării, iar de atunci instalaţia nu a fost repusă în funcţiune. 

În acest moment, transportul către salină se face cu microbuze ale unei societăţi private de transport care coboară printr-un tunel de aproximativ două sute de metri. Directorul Anghel Belea declara, recent, că în 2018 nu au fost alocaţi bani pentru o nouă instalaţie de transport al turiştilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-04-01Parerea ta...

ANONIM
01 Apr 2018

ROMANIA TARA DE KKT DIN LUMEA AFRICANA TRIBALA , E PE ULTIMUL EI DRUM, SUB NICI O COTROPITERE, ASUPRIRE ISTORICA NU A FOST SUPUS POPORUL ROMAN LA PIEIRE CUM ESTE ACUM.................
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE