2020-10-25 20:40

97 de ani de la Unirea Bucovinei cu România. Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Bucovinei

 |  11:12
97 de ani de la Unirea Bucovinei cu România. Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Bucovinei

Florentin Dincă

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a ținut să transmită sâmbătă un mesaj pe o rețea de socializare cu ocazia aniversării a 97 de ani de la Unirea Bucovinei cu România. Legea care a instituit Ziua Bucovinei a fost promulgată pe 28 octombrie, astfel că această zi este sărbătorită sâmbătă în premieră.

"Aniversăm astăzi 97 de ani de la unirea Bucovinei cu România și, totodată, celebrăm pentru prima oară şi “Ziua Bucovinei”, sărbătoare instituită prin legea adoptată luna trecută de Parlamentul României. După aproape un secol și jumătate de ocupație străină, Bucovina redevenea, la 28 noiembrie 1918, parte integrantă a ţării din care fusese ruptă în 1775. Indiferent de contextul politic, spiritul şi identitatea românească au dăinuit pe întreg ţinutul bucovinean. Este în primul rând meritul oamenilor, care nu au contenit să gândească, să simtă şi să trăiască româneşte în pofida tuturor vitregiilor la care i-a supus istoria. Bucovina ocupă un loc special în istoria naţiunii noastre şi în conştiinţa poporului român. Este locul copilăriei şi tinereţii poetului naţional, Mihai Eminescu, dar şi spaţiul unde se află Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare şi mormintele domneşti de la Rădăuţi, Putna şi Suceviţa. Cu oamenii săi harnici ce preţuiesc și duc mai departe tradițiile şi obiceiurile populare, Bucovina este o invitaţie pentru descoperirea României profunde", a scris Klaus Iohannis într-un mesaj pe Facebook.

De Ziua Bucovinei autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile publice pot organiza evenimente culturale cu această ocazie, fondurile fiind asigurate din bugetele locale sau din bugetele autorităţilor administraţiei publice centrale ori ale instituţiilor publice.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-11-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE