2024-04-25 10:14

7 februarie - Ziua siguranței pe internet

 |  09:18
7 februarie - Ziua siguranței pe internet

La 7 februarie 2023 este marcată la nivel mondial Ziua siguranţei pe internet. În acest an, activităţile dedicate acestei zile se desfăşoară în cadrul temei care ţinteşte crearea spaţiului necesar de conversaţii despre viaţă în mediul online, potrivit https://saferinternet.org.uk/ şi www.esafety.gov.au. Alegerea temei face trimitere şi la necesitatea îmbunătăţirii comunicării între oameni pe subiecte despre viaţă în spaţiul digital, mai ales după o perioadă dificilă cu măsuri de restricţii impuse pe fondul pandemiei cu noul coronavirus.

Ziua siguranţei pe internet este marcată pentru promovarea siguranţei şi utilizării pozitive a tehnologiei digitale pentru tineri şi pentru a se concretiza într-o reală sursă de conversaţie naţională despre modalităţile de utilizare a tehnologiei în forme de responsabilitate, creativitate şi respect. În Marea Britanie marcarea acestei zile este gestionată de Centrul britanic pentru un internet sigur. Manifestări sunt derulate în peste o sută de ţări de pe mapamond, la nivelul coordonării reţelei Insafe/INHOPE, cu sprijinul Comisiei Europene şi a centrelor naţionale pentru un internet sigur din Europa, conform https://saferinternet.org.uk/.

Internetul este una dintre tehnologiile cele mai provocatoare la nivel mondial. Utilizarea internetului a îmbunătăţit comunicarea a două persoane aflate la distanţe considerabile. Este o adevărată fereastră a lumii digitale, îndeosebi pentru comunicarea la nivel social pe fondul eruperii numărului mare de platforme online de socializare. Internetul a permis îmbunătăţiri semnificative în viaţa utilizatorilor, prin accesul util la diferite servicii. Accesul uşor în mediul online, fără anumite măsuri de siguranţă, reprezintă, deopotrivă, accesul spre un noian de vulnerabilităţi, expunând utilizatorul la un spectru de ameninţări de o noutate fără precedent, conform portalului de specialitate https://www.purevpn.com.

Ziua siguranţei pe internet este sărbătorită, anual, începând din 2004, într-o zi de marţi a lunii februarie, în mai multe ţări de pe mapamond, pentru promovarea utilizării sigure şi responsabile a mediului online şi a dispozitivelor cu care sunt accesate platformele şi site-urile online. În România, Ziua siguranţei pe internet a fost marcată pentru prima dată în 2008.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE