2024-04-19 03:45

Zeci de elevi de la un Colegiu Național au acuzat toxiinfecţii alimentare, unii dintre ei fiind internați în spital

 |  15:36
Zeci de elevi de la un Colegiu Național au acuzat toxiinfecţii alimentare, unii dintre ei fiind internați în spital

O anchetă de proporții a fost deschisă la Colegiul Naţional "Ion Minulescu" din Slatina, după ce zeci de elevi au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară, unii dintre ei fiind internaţi în spital.

Echipele de control au început verificările în bucătăria unităţii de învăţământ pentru a găsi sursa îmbolnăvirilor, iar primarul Slatinei, Emil Moţ, a cerut să fie luate cele mai drastice măsuri în acest caz, informează News.ro.

"Începând de vineri, 20 mai, la Colegiul Naţional Ion Minulescu Slatina au fost semnalate mai multe cazuri de elevi care au prezentat următoarea simptomatologie: greţuri, vărsături, cefalee, frisoane, dureri abdominale. Luni, 23 mai, au existat 12 absenţi cu aceleaşi simptome. În noaptea de 24 mai, nouă elevi din internatul colegiului au fost transportaţi cu ambulanţa la Unitatea de Primire Urgenţe din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Miercuri, 25 mai, s-au înregistrat 94 de absenţi la clasele din învăţământul primar", a transmis Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt.

La cabinetul medical şcolar au fost înregistraţi, luni, opt elevi cu probleme digestive, marţi, 12 elevi şi miercuri, şase elevi cu aceleaşi simptome. Elevii care au prezentat simptome sunt din toate ciclurile de învăţământ, respectiv primar, gimnazial şi liceal. "Din informarea transmisă de către DSP Olt, în data de 24 mai, 21 de persoane cu vârste între 6 şi 18 ani s-au prezentat la serviciile UPU şi Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. 14 persoane au fost internate, 10 cu forme uşoare şi patru cu forme medii. S-au recoltat probe biologice pentru stabilirea etiologiei. Aceste probe sunt în lucru. S-a demarat acţiunea de investigare a bucătăriei Colegiului Naţional "Ion Minulescu" Slatina pentru identificarea alimentelor incriminate, starea de sănătate a personalului deservant, condiţiile igienico-sanitare ale obiectivului, identificarea materiilor prime, de către o echipă de specialişti desemnaţi din partea DSP şi DSV", a mai precizat ISJ Olt.

"În calitate de primar al Slatinei, dar şi de părinte, sunt îngrijorat şi dezamăgit de situaţia creată în cadrul Colegiului Naţional Ion Minulescu. O întâmplare nefericită, care trebuie, însă, verificată de cei cu atribuţii în domeniul sănătăţii publice. Tocmai pentru ca astfel de incidente care pun în pericol sănătatea copiilor,sa nu se mai repete nicăieri în oraşul nostru. În acest sens, am solicitat inspectorului şef al ISJ Olt o anchetă urgentă şi luarea celor mai drastice măsuri. Sper ca ancheta demarată de DSP, DSV şi ISJ Olt să găsească rapid cauza care a pus în pericol sănătatea copiilor noştri", a transmis pe Facebook primarul din Slatina, Emil Moț.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE