2022-08-15 22:49

Un învățător din Botoșani s-a prezentat BEAT la examenul de titularizare

 |  21:09
Un învățător din Botoșani s-a prezentat BEAT la examenul de titularizare

Un învățător s-a prezentat la examenul de titularizare sub influența băuturilor alcoolice. Se pare că bărbatul preda ca suplinitor la o școală dintr-o comună din Botoșani și voia să devină titular pe post.

În urma prezenței sale în astfel de condiții, dosarul i-a fost respins în baza unui certificat medical care demonstrează că este inapt pentru a preda în școală, conform Digi24.ro.

Învățătorul s-a prezentat în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţean și pentru că se afla într-o stare de ebrietate avansată, a fost chemată o ambulanță. Personalul medical de pe ambulanță a reușit cu greu să-l consulte pe bărbat, deoarece ulterior acesta a devenit agresiv.

Întrebat despre acest caz, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că  „Respectivul învățător a mers sub influența băuturilor alcoolice la inspectoratul școlar, nu în școală, pentru a reclama că nu a primit aviz, nu e apt, are probleme medicale, certificat medical și în mod corect i se interzice accesul la concursul de titularizare, care ar însemna prezență pe durată nedeterminată în fața elevului.”

De asemenea, la întrebarea dacă putea preda ca suplinitor având acel certificat, el a specificat că „Ca suplinitor. Nu am informații la caz, dar sunt convins că are certificat medical prin care a fost inițial declarat apt. Ulterior a fost declarat inapt. ISJ Botoșani verifică aceste lucruri.”

În plus, se pare că bărbatul a mai avut astfel  de abateri și a fost internat inclusiv într-o secție de psihiatrie, pe baza consumului excesiv de alcool.

Așadar, ministrul Educației a mai adăugat că  a fost deschisă o anchetă la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-15

In legatura cu acest articol...

Cum se va desfășura Bacalaureatul începând cu 2027

Mii de elevi NU au reușit să prindă un loc la LICEU. Pe cine dă vina ministrul Cîmpeanu
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE