2024-04-24 12:22

Trei medalii de AUR și una de argint pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie

 |  21:31
Trei medalii de AUR și una de argint pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie

Elevii români au câștigat trei medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Chimie 2021, organizată de Japonia și desfășurată online.

„Este un rezultat cu adevărat excepțional”, a declarat academicianul Marius Andruh, președintele Comisiei Olimpiadei de Chimie 2021, citat de Edupedu.ro. Acesta a subliniat că olimpiada a fost grea, iar rezultatele se datorează în primul rând elevilor.

Câștigătorii sunt:

Raul-Mircea Bodrogean – medalie de aur

Tudor Lile – medalie de aur

Alexandru Cătălin Dianu – medalie de aur

Ștefan Dimitriu – medalie de argint

„A fost o olimpiadă grea, suntem fericiți că am putut să o organizăm de la etapa de masă, cu peste 800 de participanți, până la etapa internațională. Rezultatele se datorează în primul rând elevilor și pasiunii lor pentru chimie, dar și profesorilor, în special cei de la clasă, precum și grupului de profesori universitari care s-au ocupat pe scurt, dar eficient de pregătirea lor. Felicitări părinților care i-au crescut frumos”, a declarat academicianul Marius Andruh, președintele Comisiei Olimpiadei de Chimie 2021, citat de Edupedu.ro.

Ultima dată când România a obținut asemenea rezultate a fost în 2016, când elevii noștri au obținut tot trei medalii de aur și una de argint.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE