2020-10-29 21:49

Trei licee cunoscute din Braşov, amendate de CNCD dintr-un motiv incredibil

 |  14:54
Trei licee cunoscute din Braşov, amendate de CNCD dintr-un motiv incredibil

Trei licee cunoscute din Brașov, şi anume Colegiul Național „Andrei Șaguna”, Colegiul Național „Doctor Ioan Meșotă” și Colegiul Național „Grigore Moisil”, au fost amendate miercuri de CNCD cu câte 2.000 de lei fiecare pentru o prevedere de-a dreptul incredibilă din regulament .

Astfel, elevii care nu reuşeau să obţină cel puțin media 8 erau obligaţi să se transfere de la aceste unităţi de învăţământ. Practic, elevii cu pricina erau forţaţi să plece.

Ce prevedeau prevederile din regulament:

„Elevii din învățământul gimnazial nu vor mai urma cursurile la Colegiul Național D.I.M în următoarele cazuri: media la purtare pe un semestru este mai mică de nota 8(opt), Media anuală la disciplinele Limba și literatura română sau Matematică este mai mică de nota 7(șapte), iar aceștia nu obțin nota minimă 7 (șapte) nici la reexaminarea care se va desfășura în perioada examenelor de corigență”.

„Elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, care la sfârșitul anului școlar nu obțin media generală de minimum 8.50, mediile la limba și literatura română și la matematică de minimum 8, sau media generală la purtare de minimum 9.50, sunt declarați necorespunzători cu standardele școlare asumat prin contractul educațional semnat de părinte în momentul înscrierii, și, în consecință, nu vor mai frecventa cursurile colegiului, fiind obligați să se transfere”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-05-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE