2024-04-19 22:06

Trei elevi au ajuns la spital după ce au fost expuși din greșeală la raze ultraviolete la școală

 |  17:31
Trei elevi au ajuns la spital după ce au fost expuși din greșeală la raze ultraviolete la școală

Trei elevi în vârstă de 10 ani din municipiul Galați au ajuns la spital după ce au fost expuși la raze ultraviolete, la școală. Aceştia au acuzat probleme oftalmologice, după ce au stat la ore cu lămpile UV de sterilizare aprinse. Totul se pare din cauza neglijenței învățătoarei.

Medicii susțin că este vorba despre o iritație oculară care ar putea fi provocată de lămpile cu ultraviolete folosite în școli. Cei trei copii au primit tratament și apoi au plecat acasă, potrivit Digi24.

Inspectoratul Școlar Județean a deschis o anchetă și încearcă să afle dacă problemele oftalmologice au apărut în timpul cursurilor.

În urmă cu o lună, părinţii au decis să cumpere lămpile UV de sterilizare pentru protejarea copiilor, relatează Antena 3. Au fost achiziționate lămpi mai slabe, care pot fi folosite atunci când copiii sunt în clasă, dar şi lămpi mai puternice, care sunt folosite doar atunci când clasa este goală. Din păcate, învăţătoarea a confundat lampa cu neonul când a aprins de dimineață luminile în clasa.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE