2020-10-24 09:04

Toți elevii din București vor merge la ȘCOALĂ. Care sunt regulile

 |  16:39
Toți elevii din București vor merge la ȘCOALĂ. Care sunt regulile

Liliana Toderiuc-Fedorca, inspector general școlar adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), a declarat că toate școlile gimnaziale din București vor începe școala cu scenariul verde și toți elevii vor fi prezenți fizic la școală. Capitala rămâne deocamdată în scenariul verde, conform schemei propune de Ministerul Sănătății pentru redeschiderea școlilor.

„Pe 14 septembrie, școlile se deschid cu prezența fizică a elevilor și vom vedea, pe măsură ce situația epidemiologică evoluează, ce măsuri va lua fiecare unitate de învățământ în parte. Practic, Consiliul de administrație al școlii va lua prima decizie în funcție de situația din unitate, apoi vor trimite decizia către noi și către Direcția de Sănătate Publică (DSP), iar noi o trimitem mai departe la Comitetul de urgență al Bucureștiului, care aprobă sau nu soluția. În fiecare săptămână se va analiza situația epidemiologică din fiecare școală”, a declarat Liliana Toderiuc pentru Edupedu.

De asemenea, măștile și dezinfectantul vor fi puse la dispoziția copiilor și personalului unităților de învățământ de către primăriile de sector, însă și ISMB va avea un stoc de rezervă primit de la Ministerul Educației pe care îl poate distribui în școli.

„Triajul epidemiologic zilnic va fi făcut de personalul medical. Am lucrat cu DSP și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) astfel încât să se acopere orice deficit de personal medical. În București, vom avea cel puțin un asistent medical în fiecare școală. Nu putem lăsa triajul epidemiologic în sarcina profesorilor pentru că nu este de competența lor, ei doar observă pe parcursul orelor dacă există vreo schimbare în starea copiilor. În plus, fiecare școală va avea o sală de izolare în situația în care se descoperă un elev cu simptome”, a mai spus Toderiuc.

În ceea ce privește distribuția de laptopuri și tablete elevilor din grupele de risc, școlile sunt încă în perioada în care se depun solicitări pentru aceste echipamente.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-25

In legatura cu acest articol...

Monica Pop: „NUMAI panică, sperieturi, cazuri grave, morți, deși cei mai mulți pacienți s-au VINDECAT”

DOSAR PENAL în cazul focarului de Covid-19 de la șantierul din Berceni

Muzeul Copiilor din Capitală a fost INAUGURAT. Unde este amplasat?

Coronavirus: Situația se agravează! Record de decese provocate de COVID-19

Coronavirus: 1060 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Câte teste au fost făcute?

O infirmieră internată cu COVID a plecat din spital pentru a merge la slujbă la BISERICĂ
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE