2024-04-25 19:23

Sorin Cîmpeanu intervine în DISPUTA festivităților de premiere. Ce propune ministrul Educației

 |  23:21
Sorin Cîmpeanu intervine în DISPUTA festivităților de premiere. Ce propune ministrul Educației

O petiție a unei profesoare din Bacău - care cere renunțarea la festivitățile de premiere - a împărțit internetul și lumea educației în două.

Ministrul Sorin Cîmpeanu consideră că elevii nu trebuie demotivați prin exagerarea importanței acordate festivităților de premiere. El a mai spus că nu trebuie adusă competiția de la vârste foarte fragede (în școală - n.red).

”Festivitățile de premiere sunt un aspect tradițional în sistemul de învățământ românesc, la care mulți părinți țin și mulți profesori țin. Având în vedere că principalele obiective ale proiectului România Educată sunt încurajarea performanței care se obține doar prin competiție, iar pe de altă parte susținerea echității, accesului egal la o educație de calitate, trebuie îmbinate ambele.

Nu trebuie să aducem competiția la vârste foarte fragede. Nu trebuie să demotivăm elevii prin exagerarea importanței acordate acestor festivități de premiere. Una dintre soluțiile pe care vă invit să o luați în calcul ar fi diminuarea goanei pentru note, prezentă mult prea mult în școala românească.

Părinții care vor neapărat note mari pentru copiii lor, că merită sau că nu merită, părinții sunt subiectivi și pot să înțeleg asta. Își doresc premii.

Acest lucru s-ar putea rezolva, dacă în gimnaziu nu am mai acorda note de la 1 la 10 la discipline precum muzică, desen, educație fizică și am da calificative. Dând calificative cu admis/respins, o mare parte din această competiție care nu este din spectrul competitiilor benefice ar putea fi eliminate.

Este o provocare pe care o lansez public.“, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

O profesoară din Bacău a cerut la începutul săptămânii printr-o petiție online ca profesorii să nu mai anunțe mediile elevilor la festivitățile de la finalul anului școlar.

Cadrul didactic a spus că premierea publică are efecte negative asupra copiilor, indiferent de performanța școlară, iar transmiterea notelor fără acordul parintelui sau tutorelui este o încălcare a datelor cu caracter personal. Propunerea acesteia a stârnit dezbateri în spațiul public.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE