2022-01-23 01:34

Sorin Cîmpeanu: Încep școala cu prezență fizică 99,7% dintre cei aproape 3 milioane de elevi și preșcolari

 |  12:00
Sorin Cîmpeanu: Încep școala cu prezență fizică 99,7% dintre cei aproape 3 milioane de elevi și preșcolari

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că 99,7% dintre cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari pot începe şcoala cu prezenţă fizică şi a subliniat importanţa vaccinării anti-COVID-19.

„Astăzi pot începe şcoala cu prezenţă fizică 99,7% dintre cei aproape 3 milioane de elevi şi preşcolari. Este un lucru extrem de important, demonstrează înţelegerea importanţei şcolii, dar în acelaşi timp trebuie să dovedim responsabilitate şi determinare pentru a asigura în şcoli acea protecţie sanitară care să ne poată permite să ţinem şcolile deschise o perioadă cât mai lungă, în aşa fel încât să nu mai avem acele pierderi pe care le-am înregistrat pe parcursul perioadei de criză sanitară", a spus ministrul Educaţiei la ceremonia de deschidere a noului an şcolar de la Liceul Tehnologic "Carol I" din comuna Valea Doftanei.

El a precizat că personalul din învăţământ este vaccinat în proporţie de 61%, iar elevii - în proporţie de peste 15%.

"Este nevoie însă să continuăm acest proces şi sunt convins că vom putea continua odată cu începerea şcolii. Mai mult decât atât, în ultimele zece zile s-au vaccinat 10.000 de elevi. Am depăşit pragul de 15% - proporţia elevilor vaccinaţi. Una din trei persoane vaccinate în ultimele zece zile la nivel naţional cu vaccinul Pfizer este elev, asta dă încredere că părinţii vor înţelege cât de important este pentru propriii copii, pentru ceilalţi colegi pentru a se putea desfăşura şcoala cu prezenţă fizică aşa cum ne gândim cu toţii, să înţelegem că vaccinarea este unicul gest care poate pune capăt crizei sanitare. Toate celelalte măsuri de protecţie sanitară, inclusiv testarea, ne ajută să ţinem sub control epidemia. Vaccinarea este singurul act care ne ajută să punem punct acestei crize sanitare", a adăugat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a amintit şi că marţi va demara concursul pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli.

"Am asumat că acest concurs va fi derulat strict pe criterii de competenţă, în aşa fel încât, la finalul lunii decembrie, să putem avea numirea celor mai profesionişti directori în şcolile româneşti, care să înceapă în data de 10 ianuarie, odată cu semestrul II, un nou mandat în interesul şcolii româneşti", a mai spus ministrul Educaţiei.

El a arătat că Liceul Tehnologic "Carol I" din comuna Valea Doftanei este un exemplu din mai multe perspective considerate obiective strategice în proiectul "România Educată".

Ministrul Educaţiei a anunţat sunt în evaluare ofertele care privesc încheierea unui contract pentru o nouă grădiniţă în Valea Doftanei.

"În mod normal, dacă nu sunt lucruri deosebite, acest contract de finanţare ar putea fi semnat de Ministerul Educaţiei la începutul lunii octombrie", a menţionat el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE