2022-08-14 10:03

SONDAJ în educație: Câți profesori, elevi și părinți vor REDESCHIDEREA școlilor

 |  20:57
SONDAJ în educație: Câți profesori, elevi și părinți vor REDESCHIDEREA școlilor

Majoritatea părinților, profesorilor și copiilor vor redeschiderea școlilor, după cum reiese dintr-un sondaj realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii.

Astfel, 78,4% dintre părinți şi 73% dintre profesori vor ca școala să înceapă în format fizic. Totodată, 80,9% vor refacerea programei școlare, iar 43,7% doresc efectuarea de cursuri remediale. 

Elevii vor, în proporție de 56,8%, să se întoarcă în bănci, în timp ce doar 23,5% doresc să continue în format online. În același timp, 12,7% dintre părinți și 14,2% dintre profesori vor menținerea învățământului la distanță. 

83% dintre participanții la sondaj vor să fie asigurate materialele igienico-sanitare, 68,8% doresc asistență medicală, 59,3% consideră că trebuie luate măsuri pentru evitarea aglomerației în jurul școlilor, 45,3% cer reducerea numărului de elevi în clase și 44,8% consideră că este nevoie de transport sigur pentru şcoală.

Peste 80,9% dintre persoanele chestionate vor rezivuirea programei școlare, cu accent pe materiile importante, 43,7% vor măsuri de sprijin pentru elevii care nu au putut să participe la cursurile online, iar 10,2% vor prelungirea duratei orelor. 

Totodată, Organizația Salvați Copiii cere Guvernului deschiderea învățământului preșcolar și a celui primar.  Pentru învățământul gimnazial și liceal consideră că elevii trebuie să revină la școală în localitățile mai puțin afectate de pandemie, cu un număr redus de elevi în clase.

Este importantă și extinderea progresivă a programelor "Şcoală după şcoală", cu orar 8,00 - 16,00/17,00 şi o masă caldă.

O altă măsură urgentă este asigurarea transportului școlar prin achiziționarea de microbuze, după modelul transportului asigurat clienților de către supermarketuri.

Sondajul a fost realizat în perioada 7 - 30 decembrie, pe 8.193 de persoane, dintre care 5.811 de elevi, 1.734 de părinţi şi 648 de cadre didactice.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-11

In legatura cu acest articol...

AMENZI usturătoare pentru patronii care își stresează sau hărțuiesc angajații

EXCLUSIV INTERVIU Specialist în sănătate: ”În minister sunt funcționari matusalemici, care au dulapurile pline de stive de morți”

Cum a reușit un FALS preot să păcălească mii de credincioși

LISTA OFICIALĂ: Persoanele care intră în faza a doua de VACCINARE

Mihai Tudose critică procesul de vaccinare: ”Guvernanții sunt deja imuni! Imuni la suferința altora”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE