2024-07-25 15:13

Sindicatele din Educație fac anunțul serii: ”Am primit o ofertă MAI BUNĂ, dar...”

 |  22:36
Sindicatele din Educație fac anunțul serii: ”Am primit o ofertă MAI BUNĂ, dar...”

Anton Hadăr, preşedinte Alma Mater a anunțat că sindicaliștii au primit de la ministrul Muncii o ofertă mai bună pentru profesori, dar problema este legea salarizării. Cadrele didactice vor să aibă certitudinea că se va începe salarizarea cu salariul mediu brut pe economie la asistentul universitar sau profesorul de generală.

"Am primit o ofertă mai bună. Practic, măsurile pe termen scurt de tranziție acel element numit susținere pentru cariera didactică în educaţie s-a îmbogățit din punct de vedere financiar cu aproape 1.500 de lei.

Adică 2000 de lei pentru prima parte pe 5 iunie, pe care îi poate folosi salariatul unde dorește şi a doua parte încă 2,000 ca primă pentru dezvoltarea carierei.

Asta înseamnă în bani 571 de lei pe lună până la apariţia noi legi a educației. Însă problema spinoasă este legea salarizării pe anul viitor.

Astăzi şi la ministerul Muncii lucrurile au fost în coadă de pește. Domnul ministru nu a avut mandat să ne spună în ce sens putem ajunge la o înțelegere. Noi am fi dorit un element legislativ care să ne ofere încredere că în legea salarizării vom avea certitudinea că vom începe salarizarea cu salariul mediu brut pe economie la asistentul universitar sau profesorul de generală.

Întrucât, din păcate, din legea educației pentru învățământul universitar a dispărut acel articol care reprezintă cauza principală a declanșării grevei.

Dacă oamenii aceștia ne ascultau și nu scoteau din legea educației articolul respectiv, astăzi nu am fi avut grevă. Ne-am fi înțeles cumva. (...)În seara asta nu iese nimeni din grevă", a spus Anton Hadăr, preşedinte Alma Mater la Antena 3 CNN


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-05-29

In legatura cu acest articol...

Ministrul Educației vorbește despre cel mai SUMBRU scenariu: ”Vom PRELUNGI şi noi anul şcolar”

Sindicatele amenință că GREVA din învățământ continuă, după ce GUVERNUL nu a rezolvat cerința esențială
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE