2024-04-19 15:19

Sindicalistul Marius Nistor: "Dacă s-ar respecta normele COVID-19, trei sferturi dintre școlile din România ar trebui DEMOLATE"

 |  18:38
Sindicalistul Marius Nistor: "Dacă s-ar respecta normele COVID-19, trei sferturi dintre școlile din România ar trebui DEMOLATE"

Președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, Marius Nistor, a afirmat, duminică, la Antena 3, că, dacă s-ar respecta normele stabilite de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației în contextul pandemiei de COVID-19, trei sferturi din școlile din România ar trebui demolate sau cel puțin închise. Acesta spune că autoritățile sunt rupte total de realitate.

"Am urmărit în aceste zile și am participat la întâlnirile DSP București cu toți directorii din sectoarele Capitalei. Vă spun sincer, sunt rupți total de realitate. În momentul în care îi spui unui director că trebuie să aibă izolator și întreabă cineva ce trebuie să aibă acel izolator, acea sală unde îi vei izola pe copiii care au simptome... 'păi, trebuie să aveți o chiuvetă'. Până aici a fost totul în regulă. Și pe urmă, cu jumătate de glas, 'și grup sanitar propriu'. În momentul acela au înebunit oamenii!  Pe ce lume trăiți? Ați călcat vreodată în școli să vedeți care e situația?

Ați avut vreodată curiozitatea să vă uitați pe normele de igienă care au fost scoase recent de Ministerul Sănătății? Evident, puțin modificate față de cele din 1995. Dacă se ia cineva după ele, în contextul actual, ar trebui să demolezi trei sferturi dintre școlile din România. Dacă nu le demolezi, le închizi. Și pe urmă să le reconstruiești în totalitate!

Pentru că directorul trebuie să vadă dacă ferestrele sunt pe partea de sud, sud-est, sud-vest, dar să nu fie pe partea de nord, trebuie să mai vadă care este suprafața din curte care este alocată pentru fiecare copil, să aibă vreo 25 de metri de zonă verde între stradă și unitatea de învățământ... Păi, măi fraților, demolați Colegiul Național 'Mihai Viteazu' din București, că e direct la stradă, așa a fost construit. Deci, asta rezultă din normele în cauză", a spus Marius Nistor, în emisiunea "Esențial'.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE