2021-12-03 17:40

Școlile şi grădiniţele pot reveni la cursuri faţă în faţă prin decizie proprie

 |  20:17
Școlile şi grădiniţele pot reveni la cursuri faţă în faţă prin decizie proprie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că şcolile şi grădiniţele pot trece la cursuri faţă în faţă prin decizie proprie, începând cu ziua imediat următoare scăderii ratei de incidenţă sub 3 la mie în localitate, printr-o hotărâre a Consiliului de Administratie al fiecărei unităţi de învăţământ.

"Şcolile şi grădiniţele pot trece în sistem faţă în faţă prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidenţă sub 3‰, prin  hotărârea Consiliului de Administratie al unităţii de învăţământ, cu informarea ISJ/ISMB", a afirmat Sorin Cîmpeanu.

"Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările şi completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezenţă fizică nu mai este condiţionată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referinţă doar pentru rata de vaccinare a personalului din învăţământ, criteriu valabil pentru localităţile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000. Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în şcoli şi grădiniţe", a mai transmis Cîmpeanu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE