2024-04-19 03:50

Școlile din București vor funcționa online și în următoarele două săptămâni

 |  12:10
Școlile din București vor funcționa online și în următoarele două săptămâni

Inspectorul Școlar General al Capitalei, Ionel Pușcaș, anunță că luni, 2 octombrie, se va vota prelungirea pentru încă 2 săptămâni a funcționării școlilor în online, în cadrul ședinței Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

„Cred că este clar pentru toată lumea că, la indicele acesta epidemiologic și la numărul actual al infecțiilor cu covid, Comitetul pentru Situații de Urgență o să voteze luni prelungirea funcționării școlilor în online“, a declarat Ionel Pușcaș, potrivit Edupedu.ro.

Inspectorul școlar general a precizat apoi că „în principiu noi (ISMB) suntem responsabili, dorim să protejăm elevii și familiile acestora, dorim să ne îngrijim de sănătatea fizică a populației și susținem, până la stabilizarea situației epidemiologice, rămânerea elevilor în siguranță acasă și funcționarea în online. În același timp, avem în vedere perfecționarea activităților de învățare în online, prin îndrumarea cadrelor didactice și prin proiectele derulate pentru susținerea învățării de acasă“.

„Comunicarea pe marginea unei hotărâri cu privire la scenariul de funcționare a școlilor este atributul biroului de comunicare a comitetului pentru situații de urgență în subordinea căruia ne aflăm“, a continuat Pușcaș.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a anunțat de vineri că a propus Prefecturii Capitalei să convoace luni Comitetul pentru Situații de Urgență pentru a decide scenariul de funcționare al unităților de învățământ pentru următoarele 14 zile.

Elevii și copiii din București stau și luni acasă, aceasta fiind ultima din cele 14 zile de scenariu roșu stabilit de Comitetul pentru Situații de Urgență la cea mai recentă ședință.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE