2024-04-24 23:39

România, la COADA clasamentului european privind absolvenții de studii superioare

 |  16:22
România, la COADA clasamentului european privind absolvenții de studii superioare

Noul an a început cu statistici nu tocmai plăcute pentru România. Avem cei mai puțini absolvenți de facultate dintre toate țările membre ale Uniunii Europene. Doar 23% dintre tinerii români de 24-35 de ani au absolvit studii superioare. Alte țări care se află la coada clasamentului sunt Italia, cu 28%, Ungaria cu 33%, sau Bulgaria cu 34%.

Țările unde peste jumătate din populație are măcar o diplomă de licență sunt Luxemburg, Irlanda, Cipru, Lituania, Olanda și Belgia. Media europeană este de 41%. Austria, Polonia și Finlanda se află în jurul acestei medii.

Potrivit datelor colectate de Institutul Național de Statistică (INS) la recensământul din 2021, în ultimii 10 ani, în România, mai multe femei au absolvit o facultate decât bărbați. Mai exact, 1,6 milioane de femei față 1,3 milioane de bărbați. Trendul este același la nivel european, mai multe femei decât bărbați având o diplomă universitară.

La nivelul Uniunii Europene, datele Eurostat arată că în 2020, 18 milioane de cetățeni erau înscriși la facultate, iar cei mai mulți dintre aceștia au optat pentru studii de business, administrație sau drept.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE