2024-04-19 07:37

Reguli noi pentru elevi. Se INTERZICE accesul cu BRICHETE, bricege sau spray paralizant în școli

 |  17:50
Reguli noi pentru elevi. Se INTERZICE accesul cu BRICHETE, bricege sau spray paralizant în școli

După nenumăratele cazuri de violență din școli din ultima perioadă, autoritățile iau măsuri. Astfel, se va interzice accesul elevilor în incinta unităților de învățământ cu brichete.

În anul școlar 2021-2022, au fost înregistrate 10 mii de cazuri de violență în școli, cu două mii mai multe față de anul precedent. Din cauza acestor cifre  alarmante, la Ministerul Educației a avut loc luni o dezbatere în acest sens, iar regulamentul de ordine interioară al școlii va suferi anumite modificări ce au ca scop descurajarea fenomenului de bullying și protecția elevilor.

Potrivit noii legi care urmează să fie adoptată, elevii nu vor mai avea voie să intre în unitățile de învățământ cu anumite obiecte, printre care se numără bricheta, pistolul cu bile, briceagul sau spray paralizant.

"În momentul în care sunt semnale că elevii au intrat in incinta şcolii cu obiecte interzise, este important să intervenim, ca poliția să intervină, dar cu tact pedagogic”, a declarat Corina Popa, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, citată de Antena3.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE