2024-04-25 06:31

Proiect al Ministrul Educației: "Harta şcolilor dezavantajate din România"

 |  18:31
Proiect al Ministrul Educației: "Harta şcolilor dezavantajate din România"

Ministerul Educaţiei a anunțat proiectul unei "Hărţi a şcolilor dezavantajate din România", care "va identifica nevoile generale reale şi problemele specifice ale şcolilor, lipsa infrastructurii, toalete, apă potabilă și calitatea actului educaţional".

Harta va fi un "instrument esențial pentru obiectivul asumat de a promova o educație incluzivă de calitate pentru toți copiii", care "va avea un rol important în procesul de stabilire a modului și a priorităților de alocare a resurselor și a proiectelor din viitoarea programare financiară 2021-2027, dar și pentru a putea ghida intervenții strategice, realizate de Guvern, menite să reducă și să atenueze clivajele din educație".

Ministrul de profil Monica Anisie a invitat cu această ocazie o serie de organizații cu activități și rezultate relevante în ceea ce privește asigurarea echității în educație să se alăture demersului. O primă discuție tehnică în acest sens este programată vineri, fiind așteptați să participe reprezentanții UNICEF în România, ai Consiliului Europei, ai Universității din București, ai Institutului Național pentru Statistică și ai Fundației Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”.

"Avem convingerea că într-un astfel de parteneriat vom reuși să realizăm această hartă a școlilor dezavantajate din România, cu ajutorul căreia să putem interveni punctual și adapta intervențiile de la nivel central, județean și local, în beneficiul fiecărui elev din România”, spune Anisie în invitația transmisă organizațiilor/instituțiilor anterior menționate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE