2022-07-03 14:23

Programul „Masa caldă” se EXTINDE la 300 de școli din țară

 |  20:08
Programul „Masa caldă” se EXTINDE la 300 de școli din țară

Ministerul Educaţiei a iniţiat un proiect de Ordonanță de Urgență prin care programul-pilot „Masă caldă” se va derula și în anul școlar 2022 – 2023 și va fi extins de la 150 la 300 de şcoli. Proiectul de OUG e în consultare publică.

Astfel, programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolari şi elevi se va derula și în următorul an școlar, în 300 de școli.

Bugetul prevăzut pentru program e de 354.900.000 lei. Limita valorică zilnică va fi majorată cu 50%, de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar.

Până la 1 septembrie, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale trebuie să finalizeze procedurile de achiziţie publică a hranei şi să încheie contractele de prestări servicii.

Lista unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, a școlilor în care se implementează programul-pilot, numărul de beneficiari şi sumele alocate vor fi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Această iniţiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educaţiei de a reduce abandonul şcolar şi rata de părăsire timpurie a şcolii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului naţional de învăţământ, cumulate cu problemele economice şi sociale accentuate de pandemia COVID-19

În acest context, este extrem de important să încurajăm prezenţa elevilor la şcoală pentru a dobândi competenţele necesare şi, în acelaşi timp, să stimulăm incluziunea celor din mediile dezavantajate”, a transmis Ministerul Educației, printr-un comunicat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE