2022-12-04 22:50

Programul de sănătate mintală ERASMUS+ ajunge și la elevii români

 |  19:01
Programul de sănătate mintală ERASMUS+ ajunge și la elevii români

Programul de sănătate mintală ERASMUS+ ajunge și la elevii români. În perioada 14-18 noiembrie, se desfășoară partea a doua a programului “Developing interventions in schools for students mental health”, proiect de parteneriat de mică anvergură cu beneficiari multipli, în cadrul programului Erasmus+. Participanți sunt Liceul Româno-Finlandez din București și școala Kepez Mehmet Akif Ersoy Ortaokolu din Canakkale, Turcia.

Astfel, o delegație de elevi și profesori turci va veni la Liceul Româno-Finlandez pentru a lua parte la activitățile pregătite de partenerii români. Printre acestea se numără LRFTLON – competiție sportivă care urmărește dezvoltarea fizică armonioasă, dar și încurajarea cooperării în echipe și dezvoltarea rezilienței - , ateliere și workshop-uri pe tema wellbeing-ului, atelier practic de meșteșuguri tradiționale sau construirea de căsuțe de păsări.

Programul se desfășoară în perioada 01.02.2022- 31.01.2024 și cuprinde activități de formare pentru profesori și elevi, desfășurate atât în Turcia, cât și în România, crearea unui curriculum de sănătate mintală pentru profesori și amenajarea unui laborator dedicat sănătății mintale.

Liceul Româno-Finlandez a câștigat participarea în program cu cel mai mare punctaj, fiind astfel singura unitate pentru învățământ gimnazial inclusă într-un proiect de sănătate mintală Erasmus+.

Prima mobilitate a programului s-a desfășurat în perioada 24-28 octombrie 2022 în Turcia, unde au participat 20 de elevi români, însoțiți de 15 profesori, care au luat parte la ateliere de identificare a emoțiilor, ateliere interactive pe tema traumei generate de pandemie, îmbinate cu ateliere practice și sportive – campionat de baschet, vânătoare de comori, ateliere de pictură, jocuri tradiționale. Participanții au avut posibilitatea de a împărtăși experiențe și momente din viața de elev și profesor.

”Credem cu tărie în rolul educației pentru sănătate mintală și dezvoltare personală. În structura noastră organizatorică, funcționează 6 psihologi, ale căror cabinete sunt permanent pline. Nevoia copiilor noștri este de îndrumare. Proiectul acesta ne-a ajutat să oferim un context internațional unei probleme stringente, a declarat Alina-Cristiana Dumitrache”, director al Liceului Româno-Finlandez.

Obiectivele proiectului “Developing interventions in schools for students mental health” sunt creșterea nivelului de conștientizare a importanței sănătății mintale în viața copiilor și a profesorilor, dezvoltarea de comportamente și practici de suport emoțional, încurajarea exprimării emoționale a elevilor, formarea profesorilor și îmbunătățirea comportamentelor sociale și emoționale prin intermediul sănătății mintale.

La nivelul Liceului Româno-Finlandez, proiectul a impulsionat crearea și derularea de alte proiecte auxiliare pe tema sănătății mintale – ateliere de modelat emoții pentru copiii din grădiniță și ciclul primar, întâlniri 1:1 între psihologi și elevi, celebrarea zilei sănătății mintale și organizarea unei săptămâni de activități dedicate sănătății mintale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE