2024-04-16 15:21

Profesor univrsitar, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită de la studenți

 |  17:28
Profesor univrsitar, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită de la studenți

Printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Cluj, un profesor universitar de la Facultatea de Mecanică a Universităţii Tehnice din municipiul Cluj a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită de la studenţi, relatează Agerpres.

"Printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Cluj, un profesor universitar doctor în cadrul Facultăţii de Mecanică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare, cu executarea pedepsei în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Totodată, instanţa a dispus confiscarea specială de la persoana condamnată a unor sume de bani în lei şi în euro, precum şi confiscarea extinsă a peste 10.000 de euro", se arată într-un comunicat transmis, luni, de Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Potrivit sursei citate, profesorul a primit bani de la mai mulţi studenţi, pentru facilitarea promovării unor examene. "În fapt, la data de 2 septembrie 2017, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj l-au prins în flagrant pe profesorul universitar, în timp ce primea diferite sume de bani de la mai mulţi studenţi, în scopul facilitării promovării unor examene restante la materia "Mecanisme I şi II". Ulterior, în vederea administrării probatoriului, au fost efectuate două percheziţii la domiciliul şi în biroul profesorului. Astfel, în biroul acestuia a fost găsită suma de 2.000 de euro, în bancnote de câte 50 de euro, dar şi mai multe plicuri cu numele unor studenţi", se mai arată în comunicat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE