2021-09-16 17:58

Premierul Orban e FERM: ”Nu se pot lua MĂȘTI pentru toți elevii. Dacă nu au, li se va da”

 |  16:12
Premierul Orban e FERM: ”Nu se pot lua MĂȘTI pentru toți elevii. Dacă nu au, li se va da”

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că autoritățile nu pot asigura măști de protecție pentru toți elevii, odată cu deschiderea anului școlar. Totuși, în fiecare școală vor fi măști, astfel încât, dacă un elev vine fără mască la școală, să poată primi una de la cadrele didactice.

„În deschiderea școlilor este un parteneriat în care este implicat și guvernul și autoritățile locale. Vom deconta cheltuielile care sunt făcute de autoritățile locale pentru desfășurarea în bune condiții. Prioritar este să asigurăm măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile așa cum a fost și alocarea pentru achiziționarea de măști. Evident că trebuie să existe măști suplimentare dacă un copil vine fără mască să i se pună la dispoziție masca, dar acum nu se pot lua măști pentru toți copiii”, a declarat Ludovic Orban, conform Digi24.

Prim-ministrul promite că în fiecare școală vor fi măști la dispoziția cadrelor didactice, astfel încât să se asigure că acestea sunt purtate de către toți elevii.

În legătură cu măștile pentru persoanele din familii vulnerabile, premierul a declarat că s-a livrat deja o primă cantitate din cele 115 milioane de măști și că în următoareale 7 zile firma care a câștigat licitația trebuie să livreze și restul măștilor.

„S-a intrat într-o perioadă de livrare. Înteleg că s-a livrat o primă cantitate în cursul acestui weekend și că firma va livra în 7 zile restul de măști. Dacă nu va avea capacitatea, se trece la firma următoare, care s-a clasat pe locul al doilea la licitație”, a precizat Ludovic Orban.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-24

In legatura cu acest articol...

Cine este și de ce boală gravă suferea cel mai tânăr pacient din România răpus de Covid-19

FOCAR de Covid-19 la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Secţia de Chirurgie II a fost ÎNCHISĂ

Panică printre turiști. O CASIERĂ de la Gara CFR Constanţa a murit din cauza COVID-19

CORONAVIRUS. 825 de cazuri noi; numărul total de infectări-79.330

Dezastruos! Peste 6% din bolnavii de COVID-19 lucrează în sistemul medical
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE