2024-04-18 20:42

Premierul Orban, detalii despre REDESCHIDEREA școlilor: ”Sigur că ne dorim”

 |  19:13
Premierul Orban, detalii despre REDESCHIDEREA școlilor: ”Sigur că ne dorim”

Premierul Ludovic Orban vine cu noi precizări despre posibilitatea redeschiderii școlilor după anunțul Ministerului Educației conform căruia, în semestrul doi, elevii ar putea reveni în clase.

”Orice decizie legată de reluarea activității școlare în clase e o decizie care trebuie fundamentată pe argumente în primul rând de natură epidemiologică, adică apărarea sănătății copiilor, a părinților și bunicilor. Realitatea este că marea majoritate a tinerilor sunt asimptomatici. Ei nu-și dau seama că sunt bolnavi și transmit către părinți, bunici, familie sau persoane care pot fi mult mai vulnerabile.

Sigur că noi am organizat școala în clase de asemenea natură încât riscul de infectare să fie mic, dar toate activitățile legate de școală au generat riscuri suplimentare de infectare. 

Sigur că ne dorim să deschidem școlile, dar acest lucru nu se poate face decât pe baza unei analize foarte serioase din punct de vedere epidemiologic, astfel încât și existe riscuri minime de creștere a numărului de infectări” a declarat, luni, premierul Orban.

Potrivit unui oficial al Ministerul Educaţiei, elevii ar putea reveni în băncile școlilor după sărbătorile de iarnă, în luna februarie, odată cu începerea semestrului doi al anului școlar. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion. Totul depinde, desigur, de evoluţia situaţiei epidemiologice din România.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-23

In legatura cu acest articol...

100 dintre marii cântăreți ai țării cer Guvernului SPRIJIN pentru sectorul cultural

Al doilea titlu la simplu din acest an pentru Andreea Amalia Roșca

HAOS la metrou. Oamenii intră în tranșe în stații. Ce s-a întâmplat?

Un MEDICAMENT vital în tratarea COVID ajunge în România

Patriarhia Română atrage atenția: “Calendarele bisericești nu sunt material electoral”. Ce partid este vizat




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE