2024-04-26 01:06

Premierul Cîțu anunță ce se întâmplă cu SALARIILE profesorilor în acest an

 |  22:00
Premierul Cîțu anunță ce se întâmplă cu SALARIILE profesorilor în acest an

Premierul Florin Cîţu afirmă că majorarea salariilor cadrelor didactice, care fusese iniţial programată pentru luna septembrie a acestui an, nu va avea loc în 2021.

"Nu în acest an. Anul acesta, am spus foarte clar la începutul anului că sunt îngheţate salariile din sectorul public – au avut o dinamică foarte mare în ultima perioadă – şi am arătat dinamica anvelopei salariale în sectorul public pentru anii următori până în 2024. Veniturile în economie şi venitul mediu net în economie a crescut cu 7,4% parcă, ultima cifră”, a afirmat Florin Cîţu, joi seară, într-o emisiune la TVR, răspunzând unei întrebări legate de creşterea salariilor profesorilor, prevăzută pentru septembrie.

Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevede creșterea salariilor începând cu 1 septembrie 2021, în urma unei ordonanțe de urgență din august anul trecut. Creșterea salariilor prevăzută să aibă loc la 1 septembrie 2020 nu a mai fost prevăzută la rectificarea bugetară de atunci, fiind amânată pentru 1 septembrie a.c.. Creșterea salarială prevăzută pentru acum un an și amânată era de 16%.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-19

In legatura cu acest articol...

PREMII în bani pentru elevii cu nota 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională

MĂSURI de ultimă oră în educație: construcție de școli și programul ”Școala din SPITAL”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE