2024-04-24 04:11

Ore de curs, printre crucile din CIMITIR! Unde au ajuns să învețe elevii unui sat din Vaslui

 |  17:49
Ore de curs, printre crucile din CIMITIR! Unde au ajuns să învețe elevii unui sat din Vaslui

Elevii din localitatea Curseşti Deal, comuna Pungeşti au ajuns să învețe în praznicarul bisericii. Şcoala din Curseşti Deal se află în proces de reabilitare, iar cei 22 de copii de ciclu primar şi alţi opt copii de grădiniţă învaţă de la începutul anului şcolar într-o clădire din curtea bisericii în care au loc praznicele bisericeşti.

În urma unui recent control al DSP Vaslui, s-a stabilit că spaţiul este unul impropriu derulării actului de învăţământ, conducerea şcolii a fost amendată cu suma de 3.000 de lei şi s-a recomandat relocarea copiilor, singurul spaţiu aflat la dispoziţia autorităţilor locale fiind şcoala dintr-o altă localitate, unde copiii ar trebui să facă naveta zilnic, scrie Stiriest.

Mai mulți părinți au protestat față de această măsură. Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, a cerut conducerii DSP Vaslui să ia în calcul varianta unei derogări pentru ca elevii să poată învăţa în continuare în spaţiul pus la dispoziţie de biserică, aşa cum îşi doresc părinţii.

Învăţătoarea de la şcoala improvizată în sala de pomeni din cimitir a povestit că unul dintre elevi a venit doar două zile la şcoală în acest an pentru că îi este frică de cruci şi morminte.

"Vedeţi condiţiile. Nu avem ce face, spaţiul este foarte mic, lumina nu este normală, igiena lasă de dorit. Am un copil la pregătitoare care refuză să vină să înveţe printre morminte pentru că îi este frică. De la începutul anului şcolar a fost două zile şi apoi nu a mai venit de frică", a povestit învăţătoarea de la şcoala din cimitir, pentru Antena3.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE