2024-04-19 11:03

Olimpiadele școlare vor fi reluate în primăvară, după doi ani de pauză

 |  20:12
Olimpiadele școlare vor fi reluate în primăvară, după doi ani de pauză

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat joi că a semnat ordinul prin care olimpiadele şi concursurile şcolare vor fi reluate în primăvara anului viitor, după doi ani de întrerupere cauzată de pandemia de Covid, scrie Agerpres.

"După o perioadă de întrerupere de 2 ani a tuturor olimpiadelor şi concursurilor şcolare internaţionale, am semnat în această seară ordinul de ministru prin care aceste olimpiade şi concursuri şcolare pot fi reluate. Este vorba de un număr de 76 de olimpiade şi concursuri internaţionale, la care se adaugă 34 de olimpiade şi concursuri naţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei. Sunt două anexe, în prima anexă sunt cele care sunt şi finanţate de Ministerul Educaţiei. Elemente de noutate, alături de olimpiadele clasice de matematică, chimie, fizică, am introdus anul acesta recunoaşterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate şi de inovare. Consider că este un lucru important, Ministerul Educaţiei va susţine inclusiv financiar organizarea acestor olimpiade şi concursuri", a spus Cîmpeanu la Palatul Victoria.

Ministrul Educaţiei a mai afirmat că, în urma experienţei acumulate pe parcursul crizei sanitare, se ia în calcul şi posibilitatea organizării acestor olimpiade şi concursuri în format online, dacă situaţia o va impune: "Acest lucru este o garanţie că Ministerul Educaţiei va susţine, indiferent de evoluţia situaţiei, derularea acestor olimpiade şi concursuri şcolare".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE