2021-08-03 02:04

O nouă EROARE în sistemul de notare de la Bacalaureat. Ce a pățit o elevă din București

 |  22:07
O nouă EROARE în sistemul de notare de la Bacalaureat. Ce a pățit o elevă din București

Ministerul Educaţiei a precizat, în cazul unei eleve de la Colegiul "George Coşbuc" din Bucureşti care avea nota 8,10 pe lucrarea la Matematică din cadrul examenului de Bacalaureat, dar în platforma informatică apărea 1,10, că a fost o eroare, iar candidata a fost informată, pentru a decide dacă îşi retrage contestaţia depusă.

"Comisia Naţională de Bacalaureat a fost sesizată în scris, de Comisia din centrul regional de contestaţii Giurgiu, cu privire la faptul că în urma desecretizării lucrării unui candidat de la Colegiul Naţional Bilingv «George Coşbuc» din Bucureşti, la disciplina Matematică, s-a constatat că pe lucrare era înscrisă nota 8,10, în timp ce în aplicaţia informatică apărea 1,10", a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei.

Conform sursei citate, Comisia de bacalaureat din centrul zonal de evaluare Buzău, unde a fost evaluată iniţial lucrarea, a solicitat Comisiei Naţionale aprobarea de corectare în aplicaţia informatică a notei înscrise greşit - 1,10, cu nota înscrisă pe lucrare - 8,10. Astfel, prin intermediul Comisiei din centrul de examen, persoana a fost informată de eroarea produsă şi i s-au furnizat toate informaţiile pentru a decide, în contextul creat, dacă îşi menţine contestaţia.

"Toate demersurile efectuate au avut permanent în vedere asigurarea corectitudinii şi preocuparea de a nu leza în niciun mod interesul elevului. Lucrarea a fost reevaluată, pe lucrare existând notele acordate de profesorii evaluatori şi semnăturile acestora. Candidata poate solicita vizualizarea lucrării, convingându-se că lucrarea a fost supusă procesului de reevaluare", a arătat sursa citată.

Ministerul Educaţiei a precizat că nota de la contestaţie nu s-a mai luat în considerare ca urmare a retragerii contestaţiei.

"Pentru a diminua prejudiciul emoţional produs candidatei şi pentru a lua o decizie în cunoştinţă de cauză era firesc să i se transmită toate informaţiile legate de lucrarea sa. Demersurile întreprinse au fost în scopul respectării interesului superior al elevului", au subliniat reprezentanţii ministerului.

Aceştia au explicat că, după afişarea rezultatelor examenului de Bacalaureat, candidaţii pot depune contestaţii, iar lucrările sunt selectate în centrul zonal de evaluare pentru a fi transmise către centrul regional de soluţionare a contestaţiilor. În acest scop lucrările se resecretizează - atât notele, cât şi numele candidatului şi ale evaluatorilor.

„După reevaluarea lucrărilor contestate, evaluatorii trec notele pe lucrare, iar preşedintele calculează media pe lucrare. Lucrările se desecretizează şi se compară media iniţială cu media obţinută prin reevaluare, respectând procedurile specifice. La acel moment se pot identifica eventualele erori de introducere în aplicaţia informatică a notelor înscrise pe lucrări în urma evaluării iniţiale”, a transmis preşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat, secretarul de stat Sorin Ion.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE