2024-04-24 21:03

O facultate de TOP își modifică examenul de ADMITERE

 |  10:35
O facultate de TOP își modifică examenul de ADMITERE

Facultatea de Jurnalism a Universităţii din Bucureşti anunță că admiterea din luna iulie la studii universitare de licenţă va veni cu o serie de modificări. În acest an instituţia de învăţământ superior scoate la concurs locuri la Jurnalism, Comunicare şi Relaţii publice și Publicitate.

"Nota finală a candidatului la examenul de admitere va fi compusă din: 50% examenul scris şi 50% media de la examenul de bacalaureat. Examenul scris va consta în două probe: Test grilă vocabular (25%) şi Argumentare (25%). Ultimele medii egale de la examenul scris se vor departaja în ordine descrescătoare prin nota de la testul grilă de vocabular şi proba de argumentare", a anunţat instituţia de învăţământ într-un comunicat.

"Studenţii Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, împreună cu cadrele didactice, se vor deplasa în câteva licee din Bucureşti şi din ţară în cadrul Caravanei oficiale a facultăţii, ce va avea loc în intervalul 20 martie - 20 aprilie, sub organizarea şi cu participarea decanului şi a mea, pentru a prezenta oferta educaţională a FJSC şi noutăţile examenului de admitere din acest an. Selecţia candidaţilor este una riguroasă în instituţia noastră, facultatea de jurnalism şi comunicare s-a distins întotdeauna prin examenul scris de admitere", a declarat prodecanul FJSC, Dan Podaru.

Calendarul admiterii din sesiunea iulie 2023 este următorul:

-  3-13 iulie - înscrierea candidaţilor (online)

-  14 iulie - verificări dosare candidaţi înscrişi/finalizare validări candidate

-  15 iulie - programarea la sală pentru examene

-  17-19 iulie - desfăşurarea examenelor, astfel: 17 iulie - CRP, 18 iulie - Publicitate, 19 iulie – Jurnalism

-  19-28 iulie - corectură, afişare liste, confirmări, finalizarea procesului de admitere.

"Candidaţii se pot înscrie la examen la mai multe specializări. Taxa de înscrierea la examenul de admitere pentru o specializare este 250 de lei, pentru două specializări - 350 de lei, iar pentru trei specializări - 450 de lei", se arată în comunicat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE