2022-05-24 04:59

Noi SCHIMBĂRI în Educație: Medii încheiate o dată pe an, doar două note la fiecare materie

 |  19:30
Noi SCHIMBĂRI în Educație: Medii încheiate o dată pe an, doar două note la fiecare materie

După reunțarea la teze și regândirea împărțirii anului școlar, Ministerul Educației anunță și alte schimbări care vor fi puse în dezbatere publică pe 30 mai. Scopul: eliminarea presiunii asupra elevilor.

Ministerul Educaţiei spune că de anul viitor, elevii pot primi doar două note la fiecare materie, fără să impună un număr maxim de calificative. Mediile se vor încheia o singură dată, la finalul anului. Predarea şi evaluarea periodică rămân îndatoririle profesorului, care nu va scăpa de inspecțiile periodice. Un document oficial care prevede toate schimbările din următorul an şcolar va fi pus în dezbatere publică abia pe 30 mai 

Două note la limba şi literatura română, două la matematică, două la muzică şi aşa mai departe. Aşa vor putea fi notați elevii începând de anul viitor. Planul ministerului Educaţiei este să elimine presiunea notării. Astfel, profesorul va avea libertate totală când vine vorba despre predare şi evaluare periodică.

"Este relevantă o medie la final de an școlar. O medie care să fie făcută din cel puțin 2 note", spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. 

Modalitatea de notare este inspirată din modelul de învăţământ francez.

Chiar dacă nu vor mai exista teze, responsabilii din educație militează în continuare pentru două evaluări standardizate, la începutul şi la finalul anului. Felul în care se va desfășura întregul proces de învățare vom afla abia pe 30 mai, când ministerul Educației va pune în dezbatere publică un prim act normativ. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE