2024-04-19 00:40

Ministrul Sorin Cîmpeanu promite o NOUĂ lege a educației

 |  18:22
Ministrul Sorin Cîmpeanu promite o NOUĂ lege a educației

Sorin Cîmpeanu a primit miercuri aviz favorabil pentru funcția de ministru al Educației din partea comisiilor de specialitate.

La începutul audierilor, Sorin Cîmpeanu a făcut un scurt bilanţ al mandatului său la Ministerul Educaţiei, subliniind eforturile pentru menţinerea şcolilor deschise în perioada pandemiei şi punând accent pe sumele acordate ori negociate a fi alocate pentru finanţarea acestui sistem în ultima perioadă.

„Nu ştiu câte realizări au fost în această perioadă, dar efortul principal a fost pentru menţinerea şcolilor deschise. (…) Prezenţa fizică a fost obiectivul major al acestui mandat”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Parlament.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a menţionat organizarea concursurilor pentru posturile de directori ai şcolilor din sistemul public. Cîmpeanu a evidenţiat şi suma mare prevăzută pentru domeniul educaţiei în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar şi majorarea sumelor alocate burselor pentru elevi.

În cadrul audierilor, Sorin Cîmpeanu a spus că pentru anul viitor va pleda pentru distribuirea a 4% din PIB pentru Educație.

De asemenea, ministrul a anunţat că de săptămâna viitoare va începe și lucrul pentru punerea în lege a proiectului România Educată al lui Klaus Iohannis. Cîmpeanu a spus că imediat după instalarea Guvernului va cere premierului constituirea unui grup de lucru care să începe la un pachet legislativ pe educaţie.

„Este nevoie de o nouă lege a educației naționale”, a spus Sorin Cîmpeanu, la audieri.

Ministrul propus la Educaţie a mai precizat că că planurile-cadru noi pentru liceu și manualele aferente vor fi gata până în septembrie 2023.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE