2024-04-24 07:49

Ministrul Educației propune noi MATERII opționale pentru elevi

 |  19:57
Ministrul Educației propune noi MATERII opționale pentru elevi

Elevii ar putea să studieze educaţie financiară, oportunităţi de carieră sau discurs public, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Noutatea face parte din planul ministrului de a introduce materii opţionale noi și mai adaptate nevoilor absolvenților.

“De anul viitor, elevii de clasa a 9-a ar putea învăţa cum să îşi gestioneze banii, cum să se îngrijească de sănătate sau chiar cum să vorbească în public. Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică noile planuri cadru pentru cei care intră la liceu din septembrie. Printre recomandările de materii opţionale se regăsesc educaţia financiară, educaţia pentru sănătate, design de aplicaţii, public speaking, teatru, managementul afacerilor, istoria ideilor religioase sau chiar… șah”, a declarat Sorin Cîmpeanu, conform Cursdeguvernare.ro.

La începutul săptămânii, ministrul declara că este necesară o nouă lege a Educației, care să păstreze ce a fost bun până acum, dar să asigure coerență și să fie adaptată nevoilor societății actuale și ale pieței muncii:

”Învățământul românesc a suferit atât de multe reforme încât am ajuns într-un punct în care este greu și pentru cei mai buni specialiști să se descurce în legilslație, reglementări, proceduri schimbate pompieristic, de voie sau de nevoie.

Acum, problemele cronice ale sistemului, scoase în evidență de această perioadă de criză, au peste ele problemele generate de criza sanitară, dificultățile economice”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-07

In legatura cu acest articol...

LOTO 7 IANUARIE: NUMERELE CÂȘTIGĂTOARE LA LOTO 6/49, JOKER, NOROC, 5/40, SUPERNOROC ȘI NOROC PLUS

Marcel Ciolacu trage la răspundere coaliția: ”Guvernarea pe datorie DUDUIE!”

Cine este cel care i-ar fi dat MITĂ fostului ministru Costel Alexe

Șeful unei importante Autorități din cadrul Guvernului și-a dat DEMISIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE