2024-04-23 21:49

Ministrul Educației, precizări privind testele de salivă, livrate la pachet: ”Este, într-adevăr, o problemă!”

 |  15:18
Ministrul Educației, precizări privind testele de salivă, livrate la pachet: ”Este, într-adevăr, o problemă!”

Teste de saliva fără instrucțiuni și fără prospect. Asta a ajuns în școlile din România. Dezvăluirea a fost făcut de la un senator USR, care a publicat pe Facebook imagini cu testele de saliva pentru elevi. Ministrul Educației a reacționat la informațiile apărute.

Mai multe școli din România au primit teste de salivă pentru depistarea COVID-19 la elevi fără instrucțiuni de utilizare. Mai mult, în şcoli au ajuns pungi cu câte 50 de bucăţi din fiecare element al testului.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru Româniatv.net, că „absenta ambalajului individual al testelor este intr-adevăr o problema, alături de multe altele”.

Cîmpeanu a precizat că „cerintele de performanta și de reglementare au fost elaborate de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM)”, iar licitația a fost organizata de Oficiul National de Achizitii Centralizate (ONAC).

„Contractele au fost semnate de Inspectoratul General pt Situații de Urgenta (IGSU), iar receptia a fost făcută conform contractului semnat. Inspectoratele Scolare Județene au primit ce s-a achizițonat”, a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-29

In legatura cu acest articol...

Situație INCREDIBILĂ. Cum arată, de fapt, testele de salivă care vor ajunge în școli. Profesorii sunt revoltați




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE