2022-05-24 05:14

Ministrul Educației, inspirat de Gary Kasparov. Când și cum va putea fi introdus ȘAHUL în școli

 |  23:24
Ministrul Educației, inspirat de Gary Kasparov. Când și cum va putea fi introdus ȘAHUL în școli

Inspirat de întâlnirea cu marele maestru Garry Kasparov, ministrul Educaţiei a declarat că şi-a asumat introducerea şahului în şcolile din România ca materie opţională.

"Văzând nivelul de implicare al lui Garry Kasparov pentru susţinerea şahului, mi-am asumat şi eu introducerea acestei discipline în şcoli. Mă impresionează atractivitatea foarte mare pe care şahul o are în rândul elevilor şi profesorilor, chiar şi în această epocă în care IT-ul a prins multă putere. Ministerul Educaţiei are de gând să susţină promovarea şahului în şcolile româneşti", a afirmat ministrul citat de Agerpres.

Întrebat când va începe să fie predată în şcoli această nouă disciplină, Sorin Cîmpeanu a răspuns:

"Există deja un număr important de profesori care au fost formaţi pentru a putea preda şahul. Este un curs de formare susţinut de Federaţia Română de Şah cu un număr de 100 de ore. Aceşti profesori sunt formaţi în mare parte, avem de asemenea în lucru şi planurile cadru, care vor fi valabile începând cu septembrie 2023. Şi vom căuta împreună cu experţii în ştiinţele educaţiei să găsim un loc cât mai potrivit acestei discipline pe care şi eu o doresc în şcolile româneşti".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE