2024-04-19 00:36

Ministrul Educației INSISTĂ: ”Pledez pentru şcoală cu prezenţă fizică, atât cât se poate”. Ce se poate face

 |  21:38
Ministrul Educației INSISTĂ: ”Pledez pentru şcoală cu prezenţă fizică, atât cât se poate”. Ce se poate face

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că Ministerul Educaţiei a primit, marţi, 183 de petiţii din partea unor persoane care solicită trecerea la învăţământul online, ca urmare a creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, în timp ce alte 175 de petiţii cer ca şcoala să se desfăşoare cu prezenţă fizică şi dacă rata de infectare depăşeşte pragul prevăzut de lege, care este şase la o mie de locuitori.

Întrebat marţi seară, dacă ar fi de acord cu menţinerea şcolilor deschise în Capitală şi după depăşirea pragului de infectare de 6 la o mie de locuitori, în condiţiile în care Bucureştiul se apropie de acest prag, ministrul Educaţiei a răspuns că nu s-a luat o decizie în acest sens, arătând că numai în cursul zilei de marţi la Minister au fost primite sute de propuneri, unele care pledează pentru trecea la învăţământul online, altele care cer menţinerea deschisă a şcolilor.

"Vom vedea. Sunt foarte multe propuneri. Colegii mei au centralizat la Ministerul Educaţiei petiţiile primite astăzi (marţi - n.r.): 183 de petiţii, părinţi, profesori, pentru trecerea şcolii în online, 175 de petiţii pentru păstrarea şcolilor deschise cu prezenţă fizică. 183 de un fel, 175 invers. Nu o să decidem în funcţie de diferenţa asta, spuneam doar că sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de 6 la mie, sunt foarte speriaţi - îmi cer scuze, sunt speriaţi de mersul la şcoală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în mall-uri sau în alte locuri - iar alţii vor să rămână deschisă şi peste 6 la mie”, a declarat ministrul Educaţiei, marţi seară, la Digi 24.

Ministrul a ţinut să menţioneze că cel puţin 200 dintre cele 350 de petiţii primite marţi la minister "denotă o lipsă de educaţie, un respect minim la nivel uman", el afirmând că sunt petiţii care conţin injurii. 

El a afirmat că este nevie de "identificarea acelui numitor comun” care este în favoarea elevilor atât în ceea de priveşte educaţia, cât şi în ceea ce priveşte sănătatea. 

"Opţiunea mea este de susţinere a şcolii. Am argumentat de ce pierderile sunt imense şi sunt foarte greu de recuperat, uneori nu pot fi recuperate. (...) Evident că pledez pentru şcoală cu prezenţă fizică, atât cât se poate, fără a pune în pericol major starea de sănătate a elevilor şi cadrelor didactice”, a adăugat ministrul, întrebat cum va pleda, în calitate de părinte, cadru didactic şi ministru.

Conform ministrului, ultimele raportări făcute săptămâna trecută, miercuri, arată că 3.300 de elevi şi aproape 1000 de angajaţi din sistem s-au infectat cu SARS-CoV-2.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE