2024-04-20 16:32

Ministrul Cîmpeanu, mesaj pentru cadrele didactice: ”Profesorul trebuie să fie MOTIVAT să facă performanță”

 |  18:16
Ministrul Cîmpeanu, mesaj pentru cadrele didactice: ”Profesorul trebuie să fie MOTIVAT să facă performanță”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu anunță schimbări majore în învățământ, considerând că școala este depedentă de profesori, iar aceștia vor fi motivați să facă performanță. Cîmpeanu promite că niciun profesor din România nu va putea avea - nici măcar la debutul în carieră - salariul mai mic decât salariul mediu pe economia națională.

”Este pentru prima oară când avem această strategie. Este pentru prima oară când avem un proiect de țară cu cea mai largă consultare din istoria proiectelor românești. Ne place sau nu ne place, asta-i realitatea. Proiectul ”România educată” a beneficiat de această consultare, a venit cu o strategie, iar Ministerul Educației, odată ce a fost lansat proiectul final, în 14 iulie 2021, s-a apucat de transpunere în text legislativ. Pe 13 iulie 2022, l-am lansat în consultare publică. Deci, avem pentru prima oară o strategie.

De data această, pachetul legislativ prevede și o arhitectură de sistem complet nouă, ceea ce generează frica de schimbare - care generează fatalism, care generează foarte multe lucruri, pe care încercăm să le explicăm - și, pe de altă parte, și resurse, pentru că fără resurse nu reușești” a explicat Sorin Cîmpeanu la TVR.

Ministrul a vorbit și despre salarizarea cadrelor didactice:

”În primul și primul rând, școala va fi dependentă de profesori, iar profesorul trebuie să fie motivat să facă performanță. Motivarea se face inclusiv, dar nu numai, din perspectivă salarială, și ați văzut că este pentru prima oară când într-o lege sectorială avem un articol care prevede că niciun profesor din România nu va putea avea - nici măcar la debutul în carieră - salariul mai mic decât salariul mediu pe economia națională.

Guvernul francez a luat exact aceeași decizie: pentru debutul în carieră, salariul unui profesor nu poate fi mai mic de...! La ei, 2000 de euro net. La noi, salariul mediu net pe economie, la momentul la care vorbim, este de 4.000 de lei”, a adăugat Cîmpeanu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-09

In legatura cu acest articol...

Dr. Tudor Ciuhodaru, mesaj pentru românii panicați: "Nu vă gândiți la IODURA de POTASIU ca la..."

VIDEO Marcel Ciolacu îl CEARTĂ pe ministrul Rafila după scandalul pastilelor de iod: ”Să lucreze mai bine cu echipa de comunicare”

VIDEO Bate vântul SCHIMBĂRII la Palatul Victoria. Ciolacu: ”Un Guvern funcționează și cu remanieri!”

Specialiștii în finanțe trag semnalul de alarmă: Urmează o nouă creștere a ratelor

Deficitul comercial al României, în primul semestru, în creștere cu aproape 4,75 miliarde de euro




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE