2020-11-26 20:21

Ministerul Sănătății a găsit soluția pentru PROFESORII care nu vor să vină la cursuri

 |  18:22
Ministerul Sănătății a găsit soluția pentru PROFESORII care nu vor să vină la cursuri

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi-a exprimat speranţa că, după începerea şcolii, va fi o creştere uşoară a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, dar nu la nivelul copiilor, ci a persoanelor cu risc. El spune că profesorii cu vârstă mai înaintată și care prezintă comorbidități își pot ține cursurile online.

"Noi sperăm să avem doar o creştere uşor simţită şi nu la nivelul copiilor, ci la persoanele cu risc. De aceea, medicina muncii ne-a şi recomandat şi am fost de acord ca tot ce înseamnă personal didactic şi nedidactic, peste 60 ani şi cei care au comorbidităţi să poată face cursurile online, precum şi libertatea pe care am lăsat-o autorităţilor locale, inspectoratelor şcolare judeţene, DSP-urilor, de a adapta scenariile pe care le-am gândit la fiecare unitate şcolară", a declarat vineri Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

În legătură cu posibilitatea ca profesorii să transmită boala, ministrul Sănătăţii a arătat că au fost elaborate nişte norme care trebuie respectate.

"Încă din 15 mai, când am avut primele măsuri de relaxare, fiecare măsură de relaxare a fost însoţită de un ordin de ministru (...) care specifica şi anumite norme în vederea funcţionării şi desfăşurării fiecărei activităţi în parte. Şi aici avem aceste norme, odată respectate sunt nişte riscuri asumate. Ţin să menţionez că din ce avem până acum, peste 84.000 cazuri de infectare în România, ieri erau 5.105 de infectări la copii, 1.978 de cazuri la copiii de 0-9 ani, 3.127 la copiii care erau între 10-19 ani. Copiii pot fi nişte purtători, patologia fiind redusă la această vârstă, de aceea trebuie să îmbinăm dorinţa, potenţialul şi capacitatea lor de a învăţa, cu siguranţa pe care trebuie să le-o acordăm noi, inclusiv acei profesori care ar trebui să respecte şi ei regulile", a mai spus Nelu Tătaru.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-28

In legatura cu acest articol...

O SECUNDĂ, un film despre maladia secolului XXI, cu Maia Morgenstern. Vezi AICI teaser-ul!

ALERTĂ pe Aeroportul Băneasa: un avion cu 84 de pasageri, în pericol la aterizare

O elevă de 10 REFUZĂ premiul de la Guvern: Orban, tine-ți banii că eu nu am nevoie de ei!

Regiunile din Spania incluse pe lista galbenă. CARANTINA devine obligatorie

Precizări MAI: Masca de protecție este OBLIGATORIE pentru echipele candidaților în campanie
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE