2024-04-23 13:28

Ministerul Educației vrea să introducă teste de ANXIETATE în școli

 |  23:25
Ministerul Educației vrea să introducă teste de ANXIETATE în școli

Ministerul Educației vrea să introducă în școli teste de anxietate, mai ales pentru că nu există un instrument prin care să fie colectate date cu privire la sănătatea psiho-emoțională a copiilor. Cert este că anxietatea există în rândul elevilor iar pandemia a accentuat stările negative. Potrivit unui studiu Salvați Copiii, un minor din trei a avut nevoie de suport psihologic în ultima perioadă.

Pandemia și-a pus o amprenta nedorită asupra sănătății mintale a copiilor. Multi au dezvoltat stări de anxietate, spun specialistii. Iar studiile o confirmă. 65 la sută dintre copii au sentimente de neputință, de singurătate și de frică de izolare de cei dragi. Tocmai din această cauză, în școli se vor elabora teste care să măsoare gradul de anxietate, transmite Primatv.

Psihologii spun că cei mai mulți dintre copii nu verbalizează sentimentul de anxietate, dar este foarte important ca ei să fie observati si …ascultați la timp.

Nu ne putem compara, nici de această dată, cu alte țări. În Suedia, de exemplu, există comisii, cu zeci de specialiști, care se ocupă de bunăstarea elevilor.

Și în școlile din România trebuiau să existe, din acest an școlar, grupuri formate din profesori, elevi, părinți și specialiști care să se ocupe de problemele pe care le întâmpină elevii, fie ca este vorba despre bullying sau depresie. Momentan însă, totul a ramas la stadiu de intentie. De altfel, potrivit datelor oficiale în scolile din țara noastră există 1 psiholog la 1 mie de elevi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE