2021-06-25 06:37

Ministerul Educației: Linie telefonică pentru elevi și părinți

 |  17:43
Ministerul Educației: Linie telefonică pentru elevi și părinți

Fiecare inspectorat școlar va pune la dispoziție, de luni până vineri, o linie telefonică de consiliere destinată elevilor și părinților, potrivit Ministerului Educației. Reamintim că de luni toate școlile din România au intrat în scenariul online, în contextul pandemiei de COVID-19.

Conform Ministerului Educației, Monica Anisie a avut luni o videoconferință cu inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți și directorii Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE), pentru a le prezenta măsurile adoptate pentru această perioadă de suspendare a cursurilor care presupun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor.

Ministerul Educației susține că inspectoratele școlare vor elabora "un plan local de intervenție pentru fiecare unitate de învățământ, pornind de la nevoile specifice, astfel încât toți copiii să aibă acces la educație".

Fiecare inspectorat va pune la dispoziție, zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00-16:00, o linie telefonică de consiliere, destinată elevilor și părinților. "Aceștia vor fi sprijiniți de specialiști pentru a gestiona mai ușor această perioadă în care există nevoie de îndrumare, sprijin emoțional și consiliere", spune MEC.

Numerele de telefon ar urma să fie afișate pe site-urile inspectoratelor școlare și pe paginile web ale Ministerului Educației și Cercetării: www.edu.ro și educatiacontinua.edu.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-09

In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ. Telecabina a fost oprită din cauza pandemiei de Covid

SPECTACOL în Parlament la Ora premierului: ”Înger, îngerașul meu, scapă-mă de PSDeu”

Premierul Orban, ședință de urgență cu prefecții. Ce MĂSURI se pregătesc în țară

NOAPTEA MUZEELOR din acest an se va desfășura în mediul ONLINE

Șef de la DGASPC, reținut pentru luare de MITĂ de la aproape 100 de persoane pentru eliberarea de certificate false de handicap

Anunț important pentru profesori, elevi și părinți: Ordinul ministrului Educației a fost publicat în Monitorul Oficial
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE