2024-04-19 09:23

Ludovic Orban, înainte de deschiderea noului an școlar: "Există TEMERI, dar..."

 |  13:57
Ludovic Orban, înainte de deschiderea noului an școlar: "Există TEMERI, dar..."

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, cu privire la începerea școlilor, că există temeri, însă totul poate fi remediat. Tot el i-a rugat pe părinți să aibă încredere.

„Decizia de a începe anul școlar este o decizie care era clară din punctul meu de vedere. Sigur că există temeri, sigur că sunt diferite aspecte care n-au fost puse la punct în detaliu. Orice fel de aspect poate fi remediat. (...) Eu îi rog pe părinți să aibă încredere”, a spus Orban.

Totodata, premierul Ludovic Orban i-a reamintit lui Dacian Cioloş că în urmă cu o săptămână cerea Guvernului să nu politizeze subiectul privind începerea anului şcolar, iar acum liderul PLUS cere demisia ministrului Educaţiei cu o zi înaintea deschiderii şcolilor. Acesta a adăugat că Monica Anisie a fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei în perioada Cabinetului Cioloş şi l-a întrebat pe fostul prim-ministru tehnocrat că acum nu mai este bună ca ministru Monica Anisie, când nu mai face parte din aceeaşi formă de guvernare.

„Suntem în campanie electorală. Orice declaraţie trebuie privită în context electoral. Nu voi răspunde dar voi spune câteva lucruri. Am văzut că domnul Cioloş cere concursuri pentru directori (de şcoli – n.r.). Eu ştiu că mulţi dintre directorii actuali au dat concursul şi sunt în funcţie în urma concursurilor organizate în timpul guvernării Cioloş. De asemenea îi readuc aminte că în urmă cu o săptămână ne cerea nouă, Guvernului, să nu politizăm deschiderea şcolii. Or, să ceri demisia unui ministru cu o zi înainte de deschiderea şcolii mi se pare o politizare dramatică a subiectului, cu atât mai mult cu cât, din câte îmi aduc eu aminte aşa doamna Monica Anisie a fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei în timpul guvernării Cioloş.  Nu înţeleg, atunci era bună, acuma când nu mai e în acelaşi partid cu dânsul, sau , mă rog, în aceeaşi formă de guvernare nu mai e bună? Sunt declaraţii politice, nu răspund acestor declaraţii politice” a declarat Ludovic Orban, duminică după vizita la monumentul istoric Poşta Veche reabilitat din fonduri europene din Călăraşi.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE