2021-03-04 16:56

Începe VACCINAREA personalului din învățământ. Cum se face PROGRAMAREA

 |  15:38
Începe VACCINAREA personalului din învățământ. Cum se face PROGRAMAREA

Vaccinarea personalului din învăţămnt începe miercuri, în Bucureşti şi în 23 de judeţe, apoi vor fi deschise şi centrele speciale din celelalte judeţe. Imunizarea angajaţilor din învăţământ cu prima doză se va finaliza în 10 martie.

Vacciarea se va face în centre separate, special amenajate, cu vaccin AstraZeneca pentru persoanele care au 55 de ani inclusiv şi cu vaccin Pfizer pentru cei peste această vârstă, urmând a exista circute separate de vaccinare.

Se estimează că 60.000 de persoane vor fi vaccinate. ”Toată perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învăţământ durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces. Reamintesc faptul că deja peste 42.000 de persoane au fost vaccinate din rândul personalului didactic şi aproximativ 128.000 de persoane sunt deja programate”, a declarat Gheorghiţă. 

Acesta a explicat şi cum se programează persoanele pentru vaccinare: “Programarea se va face după o altă modalitate şi nu se efectuează programarea în platforma informatică, practic unităţile de învăţământ centralizează lista cu personalul propriu care doreşte să fie vaccinat în această perioadă, aceste liste sunt centralizate la nivelul inspectoratelor şcolare judeţene şi sunt transmise către direcţiile de sănătate publică. Direcţiile de sănătate publică, în funcţie de capacitatea cabinetelor de vaccinare şi de perioada pe care am propus-o pentru derularea activităţii de vaccinare efectuează programarea persoanelor respective, iar beneficiarii vor fi anunţaţi prin grija inspectoratelor şcolare şi a conducătorilor unităţilor de învăţământ. Procesul de vaccinare ar trebui să dureze între 7-10 zile pentru fiecare judeţ, în funcţie de momentul la care debutează activitatea de vaccinare”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-23

In legatura cu acest articol...

GCS: Un județ a reintrat în ZONA ROȘIE

Coronavirus: 3.382 cazuri noi. Peste 20.000 de români au murit de la începutul pandemiei

Valeriu Gheorghiță recunoaște divergențele cu ministrul Sănătății. Când vine al patrulea vaccin anti-Covid

AstraZeneca anunță că va livra cantități mai mici de vaccin către România

ALERTĂ. Noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie cuprinde toată România
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE