2023-03-24 05:27

Încep CONSULTĂRILE privind Legile Educației. Cum se vor desfășura întâlnirile

 |  19:46
Încep CONSULTĂRILE privind Legile Educației. Cum se vor desfășura întâlnirile

Social-democrații anunță că au dat startul consultărilor publice asupra proiectelor legilor Educației și că deja s-a desfășurat o primă rundă se întâlniri în acest sens.

Astfel, s-a anunțat că reprezentanții partidului condus de către Marcel Ciolacu au avut, luni, o serie de consultări cu societatea civilă și specialiștii din Educație asupra celor două proiecte de lege elaborate de Guvern.

În cadrul primei runde de întâlniri, parlamentarii PSD din comisiile de specialitate ale Parlamentului s-au întâlnit cu reprezentanții asociațiilor aleșilor locali: comune, orașe, municipii și județe.

Aceste consultări vor avea loc până la finalul lunii martie „și vor cuprinde discuții cu: reprezentanții cultelor din România, sindicate, mediul de afaceri, ONG-uri, elevi, părinți, studenți, profesori, rectori, cu grupurile parlamentare ale PSD și cu experții în Educație ai PSD din organizațiile județene ale partidului”, conform sursei citate.

„PSD consideră că viitorul Educației din România este mult prea important pentru a fi decis în spatele ușilor închise, mai ales că în ultimele trei decenii legislația din acest domeniu s-a modificat de prea multe ori, fără rezultate spectaculoase. România nu își permite încă o reformă superficială în acest domeniu. În acest sens, PSD susține participarea tuturor părților interesate la o dezbatere aprofundată și transparentă asupra modificărilor legislative propuse de Guvern”, se transmite în același comunicat.

Social-democrații susțin că scopul consultărilor este de a prelua „din partea actorilor implicați în educație” observații și completări pentru îmbunătățirea celor două proiecte de lege. Iar având ca bază aceste discuții, PSD își propune să elaboreze un set de amendamente pe care partidul condus de Ciolacu le va susține în cadrul Coaliției și în comisiile de specialitate ale Parlamentului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE