2020-12-04 18:27

FIREA solicită redeschiderea ȘCOLILOR din București

 |  15:07
FIREA solicită redeschiderea ȘCOLILOR din București

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, critică vehement măsura închiderii şcolilor din oraș şi adăugă că social-democraţii solicită redeschiderea şcolilor din București, deoarece nicidecum “nu se poate compara învăţământul în clasă cu cel online”.

„Aş vrea să abordez un subiect pe care l-am discutat în cadrul Comitetului Politic Naţional şi anume această situaţie singulară la nivel european şi aberantă, spun eu cu privire la închiderea şcolilor. În Capitală s-a luat măsura închiderii unităţilor de învăţământ, o măsură injustă pentru profesori si elevi. În Europa, doar România şi Lituania ţin şcolile închise. Nu există nicio justificare şi cerem noului prefect al Capitalei să redeschisă şcolile din Capitală. Ce e de făcut? Să fie testaţi profesorii şi elevii şi doar unde e un focar să iei o astfel de măsură de închidere a şcolii. Am şi eu copii, sunt părinte, vorbesc în fiecare zi cu zeci poate sute de mame, de familii. Toată lumea e îngrijorată. Nu se poate compara învăţământul în clasă cu cel online. Copiii nu mai socializează, nu îşi mai văd profesorii. Sunt de asemenea multe familii în care copiii sunt supravegheaţi de bunici, iar aceştia nu sunt familiarizaţi cu metodolodia online”, a afirmat Gabriela Firea joi, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD. 

 “Să se aplice programul iniţiat de mine ca primar general şi avem totul pregătit aparatură de testare şi personal calificat să fie testaţi profesorii şi elevii şi să fie izolaţi doar după caz cei confirmaţi. Realitatea o putem afla doar prin testarea masivă a elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar. Nu sunt decât măsuri din programele de sănătate publică aplicat la acest moment la nivel european. Din păcate, la noi se merge pe programul de sănătate publică implementat în luna martie. Au trecut 9 luni, trebuie să ne adaptăm la situaţia existenţă şi nu să rămâne încremeniţi în programul lunii martie”, a încheiat Firea, citată de News.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-29

In legatura cu acest articol...

Alexandru Rafila, avertisment dur după creșterea numărului de cazuri: În maxim o lună, s-ar putea dubla

Coronavirus: 6481 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Câți români se află în stare gravă
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE