2024-04-18 03:32

Firea a răbufnit: "Firea: "Guvernul să renunțe la ideea ca ELEVII NEVACCINAȚI să înveţe online"

 |  13:53
Firea a răbufnit: "Firea: "Guvernul să renunțe la ideea ca ELEVII NEVACCINAȚI să înveţe online"

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, cere Guvernului să renuțe la ideea potrivit căreia elevii nevaccinați ar urma obligatoriu cursurile online, în cazul în care apar cazuri de COVID într-o clasă.

Firea susţine că o astfel de abordare e profund discriminatorie și încalcă dreptul la educație.

Totodată, ea reamintește că elevii cu vârsta de până la 12 ani nu au opțiunea vaccinării.

"Nu condiționați accesul elevilor la procesul de învățământ în funcție de vaccinare!

Cerem guvernului să renunțe la ideea total greșită, prin care elevii nevaccinați ar urma obligatoriu cursurile online, în cazul în care apar cazuri de COVID într-o clasă. 

O astfel de abordare, enunțată ca scenariu de guvernanți, este profund discriminatorie și încalcă dreptul fundamental la educație!

Elevii cu vârsta de până la 12 ani nu au opțiunea vaccinării și este evident că scenariul propus de guvern, de școală în regim online, este complet inadecvat, în raport cu vârsta și creează segregare, respinsă în mod categoric și de Organizația Mondială a Sănătății.

Gabriela Firea: "E dicriminare, că elevii de până la 12 ani nu au opțiunea vaccinării"

PSD solicită miniștrilor Educației și Sănătății să ajungă rapid la un acord cu privire la organizarea testării periodice pentru COVID-19 a elevilor, după modelul practicat în multe state europene.

Este extrem de grav că, până în acest moment, cu mai puțin de o lună până la începerea anului școlar, niciunul dintre scenariile enunțate separat de cei doi miniștri nu se referă la testarea elevilor, deși aceasta s-a dovedit o cale eficientă pentru menținerea școlilor deschise și pentru prevenirea focarelor de infecție", a scris Gabriela Firea, senator PSD, vineri, pe pagina de Facebook.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE